Az Eszközkezelő telefonszáma

Dátum: 2011. december 24. szombat Szerző:

Nemzeti Eszközkezelő telefonszáma, devizahitelesek, végtörlesztés, kamattámogatásMár működik a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. (NET)  információs telefonvonala. A helyi tarifával hívható kék számon a törvényben megszabott jogosultsági feltételekről kaphatnak általános tájékoztatást az érdeklődők.

Az Országgyűlés a napokban fogadta el a Hitelszerződésből eredő kötelezettségeiknek eleget tenni nem tudó természetes személyek lakhatásának biztosításáról szóló törvényt, így minden feltétel ismertté vált – emlékeztet a társaság közleménye. A NET program azokon a leginkább rászorult hiteladósokon segít, akiknek a szerződését a hitelező bank már felmondta, és ingatlanuk a kényszerértékesítésre kijelölt ingatlanok közé került.

A Nemzeti Eszközkezelő Zrt. 2011. december 15-től információs kék számon érhető el, amelyen munkatársai munkanapokon 8.00 és 18.00 óra között válaszolnak a jelzáloghitel-törlesztés miatt nehéz helyzetbe került hiteladósok jogosultsági feltételekkel kapcsolatos kérdéseire.Az érdeklődők a programról általános tájékoztatást a helyi tarifával hívható 06-40-100-444 -es kék számon kaphatnak.

Cikkek:

Cikk adatai:

22 Hozzászólás közzétéve: “Az Eszközkezelő telefonszáma”.Mi a véleménye?

 1. R Virág Hozzászólás:

  Egyetértek azokkal, akik azt irják, hogy azokon kellene segiteni, akiknek végrehajtás alatt van a házuk. Sajnos velünk nem foglalkozik senki. Nem mindenki felel meg az eszközkezelő feltételeinek /egyedülálló/, viszont a bank a hitel ujratárgyalásáról már hallani sem akar. Tul sokan vagyunk mi is, akik ilyen-olyan oknál fogva nem fordulhatnak az eszközkezelőphöz, a banknál már szószerint csusztunk-másztunk, hogy már most változpott a helyzett és rendezze ujra a hitelt. Az a legegyszerübb, ha elveszik egy élet munkáját. Orbán Viktor Ur, mindenkire, szemre-szinre, nemre, fajra való tekintet nélkül kellene a segitséget alkalmazni, mert minket bajba sodort a devizahitel.

 2. N Ilona Hozzászólás:

  Tapasztalatom:
  az Eszközkezelõ csak akkor foglalkozik érdemben valakivel, ha már a Banktól hivatalos értesítés érkezik, hogy a Bank hozzájárul az ingatlan átadásához(vagyis kiengedi).
  Ezen kívül csak azt tudják elmondani, ami a törvényben le van írva, semmi egyebet!
  A Bankoknál viszont fejetlenség van, én három hónapja adtam be Bankhoz a szándéknyilatkozatomat a kötelezõ mellékletekkel együtt, azóta többször próbáltam beszélni velük hogy hol tart az ügyem de a telefont nem veszik fel(kerülõ úton tudtam csak telefonon beszélni velük, akkor is csak türelmet kértek (ügyfélszolgálaton meg kellett adnom a telefonszámom és vagy visszahívtak, vagy nem!) de a lényeg, hogy három hónap alatt még azt sem sikerült megállapítaniuk, hogy a feltételeknek megfelelek, vagy sem – erre a törvény szerint 8 napjuk van! és 30 napon belül dönteniük kell, hogy hozzájárulnak az ingatlan átadásához az Eszközkezelõ részére vagy sem!
  Bank fiókban egyáltalán nem ismerik az eljárást, nekem kellett elmondanom, hogy milyen nyomtatványokat kell beadnom – felvilágosítást pedig egyáltalán nem tudnak adni a már folyó ügyekrõl!
  Ennyit a segítségrõl!

 3. dr.Tatár Attila Hozzászólás:

  Kedves János,

  Nem ügyvéd, közgazdász vagyok.
  Várjon még egy kicsit, nem tudom mikor lettek beadva a papírok az Eszközkezelőhöz.
  Szerintem a bankkal kellene ez ügyben egyeztetnie. Az Eszközkezelőt érdemben csak a bankon keresztül lehet elérni….

 4. k janos Hozzászólás:

  tisztelt ugyved ur kerdeznem hogy mar minden papir rendben van es meg nem kaptam semmi valaszt a bank az hiv es kuldi a tartozast most kerdezem hogy a bank es az eszkozkezelo nem tartyak egymastkozt a kapcsolatot

 5. dr.Tatár Attila Hozzászólás:

  Kedves Fődiné,

  Sok család szenved ettől a problémától….
  Jó lenne egy univerzális megoldás, de sajnos csodák nincsenek….
  Kérdezzék meg a bankot, hogy nem lehet-e az Eszközkezelő programjába bekerülniük.

 6. Fődiné Hozzászólás:

  Mi is ìgy jártunk és nem tudom mit kéne tenni. 28 ezer forintal kezdtük a törlesztést. Három évig pontosan fizettük a lakást. De sajnos 57 ezer forintnál fel kellet adnom. Most havi százon felül kellene fizetnünk. Ötmillió kilencszázat vettünk fel és most 11 milliót kővetel a bank. Mit tudunk tenni?

 7. dr.Tatár Attila Hozzászólás:

  Kedves Hajnalka!

  Az Eszközkezelő programjába lenne jó bekerülniük, erről a bankkal kell egyeztetni. Sajnos más lehetőséget nem látok, tudtommal nincs is más megoldás….

 8. B F Hajnalka Hozzászólás:

  Tisztelt tanácsadó.kérem önt adjon nekem tanácsot mi tévö legyek svájci frankos hitelünket nem tudtuk fizetni már az otp faktoringnál van szeretnénk az eszközkezelő által vissza kapni.3 kis gyerekkel albérletben élünknagyon rosz helyzetben hova forduljunk mit tegyünk.H

 9. dr.Tatár Attila Hozzászólás:

  Kedves Imre!

  Sajnos az a tapasztalat, hogy amíg fizet az ember, addig semmi kedvezmény és tárgyalni sem igazán hajlandóak a bankok. Amikor viszont már nagy a késedelem, akkor a kockázat is nagy, hogy viszik az ingatlant és nem egyezkednek…..
  Egyeztessen az Eszközkezelővel, hátha ők szót értenének a bankjával.

 10. Pallanki Imre Hozzászólás:

  Tisztelt Szerkesztőség!
  4,5millió ft vettem fel 25évre,megközelítőleg 25-30milliót kéne visszafizetnem,5évig rendesen fizettük,sajna nehézségek jöttek közbe.nem tudjuk fűzetni most már azt az 56 ezer ft.sem.A Banknál voltam ezzel kapcsolatba,hogy mit lehet csinálni?Föl ajánlanám az Eszközkezelőnek az ingatlant,ők ebben nem tudnak segíteni,írjak egy levelet,ez volt a segítség.Kérdem,hogy meg kell-e várnom nekem is a 180 napot .vagy mit csináljak. várom megtisztelő válaszukat.Köszönettel

 11. dr.Tatár Attila Hozzászólás:

  Kedves Renáta!

  Ez nem az Eszközkezelő weblapja, itt tudja őket elérni:
  http://hiteladoslistasnak.hu/2011/12/az-eszkozkezelo-telefonszama/

 12. lakatos eufrozina renáta Hozzászólás:

  tisztelt eszközkezelő hogyan kel magukat értesiteni hogy bajba vagyok és már deviza hiteles vagyok 3rom kiskoru gyereket nevelekmár egyedül

 13. dr.Tatár Attila Hozzászólás:

  Kedves Urbánné!

  Teljes mértékben egyetértek önnel, valóban nem kaptak segítséget a valóban nagy bajban lévők. Számukra az Eszközkezelő lehet megoldás, őket kellene megkeresnie önnek is. Talál itt cikkeket, telefonszámot…

 14. Urbánné Szabó Julianna Hozzászólás:

  Egy éve hogy az ….átadott az Factoring behajtó cégnek nem fizetés miatt…a 8 milliós hitelem már 16 körül mozog..kérvényeztem a részletfizetést mert most tudnám fizetni azt az összeget, de kb 19 év alatt több mint 30 milliót kellene fizetni és természetesen csak devizában maradhat a futamidő végéig s ha nem elég a kifizetett összeg akkor egy összegben törlesszem a végén… és hozzátenném hogy a havi 100 ezer forint helyett most 180-at fizessek..vicc!!…ezt hogy lehet megengedni??..Miért nem itt segítenek ahol az igazán rászorulók vannak?? Minket semmiféle támogatás nem érint mert már felmondott hitelünk van??…Hova forduljunk ki segít?

 15. dr.Tatár Attila Hozzászólás:

  Kedves Takácsné!

  Amennyiben valós, a szerződésben foglaltaktól eltérő dolgot művel a bank és a panasznak van valós alapja, akkor a PSZÁF vagy Békéltető testület segíthet az érdekeinek érvényesítésében.
  Egyébként a bankkal kellene egyeztetni, hogy javasolják-e az Eszközkezelő portfóliójába az ügyét.

 16. dr.Tatár Attila Hozzászólás:

  Kedves Éva!

  Sajnos a jelzett feltételekkel nem túl biztatóak a kilátások. A bankkal kell pedig egyeztetni, csak az ő döntésükkel lenne esély az Eszközkezelő igénybevételére – amennyiben a feltételeknek megfelel.

 17. takács jánosné Hozzászólás:

  ha abank nem hajlandó megegyezni nyugdijasként hova fordulhatok már az árverezés a nyakunkon az eszközkezelő segithet e még amig nem késő?ki tud választ adni sürgős……valaki…..?

 18. Miklosne Molnar Eva Hozzászólás:

  Tisztelt Szerkesztoseg! Nekem felmondott lakashitelem van z MKB Banknal, sajnos a Bank erdemben nem nyilatkozott erdeklodesemre,kikuldte a lakashitel felmondast (egy eve nem tudom fizetni) 2,5 evig fizettem rendesen, mint irtam egy eve nem tudom fizetni, leszazalekolt nyugdijas vagyok, ketten elunk ferjemmel a lakasban, ez videki csaladi haz, hitelfelvetelkor a lakas erteke 13 Millio volt, a fel vett hitel 9.65 MFT, jelenleg 16 MFT a visszafizetendo, ami szamomra lehetetlen, eladni nem tudom az ingatlan kb 6-8 MFT korul ertekesitendo a jelenlegi ingatlan piacon. Kernem valaszukat varhatok-e segitseget a Nemzeti Eszkozkezelotol.

 19. dr.Tatár Attila Hozzászólás:

  Kedves Molnárné!

  Sajnos semmi jó hírem nincs, aki az árfolyamgátba nem kerülhet bele, annak a bankkal kellene egyeztetnie, hogy az Eszközkezelő felé felajánlható-e az ingatlana. A bank megvizagálja majd ezt a lehetőséget, beszéljen belük.

 20. Molnár Istvánné Hozzászólás:

  Tisztelt Szerkesztőség!Szeretném meg tudni,hogy hova forduljak.Sajnos 73000ft-ból nem tudom törleszteni a jelzálog hitelt sem,már több mint 90/hó napja.Orbán úr ígérte a közférában dolgozóknak lehetőséget nyújt vég törlesztésre(ez addig működött míg a hon atyák ki fizették)Velünk mi lesz?SEGÍTSENEK

 21. dr.Tatár Attila Hozzászólás:

  Kedves Asszonyom!

  Az Eszközkezelő a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. fennhatósága alatt működik, náluk érdeklődjön:
  http://www.mnvzrt.hu/kozerdeku_adatok

 22. Csrekeli Imréné Hozzászólás:

  Tisztelet Szerkesztőség!!!

  Legyenek szívesek megadni az eszközkezelő levelezési címét mert devizehitel károsodás alatt állunk! Ezért kérem legyenek szívesek elküldeni A címet!!
  Köszönettel: Csereklei Imréné

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>